Witam
Po wczorajszej aktualizacji pojawia sie problem z wydrukowaniem Naklejki RPW z poziomu zmiana odwzorowania dla pism wchodzacych przez eDoreczenia, czy cos sie zmienilo?
Witam
Po wczorajszej aktualizacji pojawia sie problem z wydrukowaniem Naklejki RPW z poziomu zmiana odwzorowania dla pism wchodzacych przez eDoreczenia, czy cos sie zmienilo?
U mnie wersja 26.202.7 (B) sam wydruk - bez zmiany odwzorowania - bez problemu działa
Czegoś nie rozumiem - po co drukujesz naklejkę dla pism wychodzących przez e-doręczenia? Wysyłka e-doręczeniami to wysyłka elektroniczna. Może chodzi ci o wpływy?
Mamy ten sam problem z wydrukiem naklejki z RPW dla pism przychodzących z eDoręczeń. Po próbie wydruku naklejki RPW z poziomu zmiany odwzorowania dla pism przychodzących przez eDoręczenia nie drukuje naklejki tylko pojawia się komunikat - “Nie można zmieniać typu odwzorowania dla przesyłek ePuap”
Dodałam zgłoszenie na Portalu Partnera EZD i otrzymałam odpowiedź - Proszę wpisać numer RPW w Kancelaria → Metadane. Następnie należy zaznaczyć pismo RPW - pojawi się opcja wydruku. + Czy należy generować etykietę RPW przy wydruku dokumentu elektronicznego? – Podręcznik użytkownika systemu EZD RP - proszę o zapoznanie się z artykułem.
Po dodaniu tych uprawnień u mnie zadziałało prawidłowo.
Pojawia się tylko pytanie - po co etykieta RPW dla e-Doręczeń? Drukujecie e-Doręczenia i naklejacie etykietę? Nie oceniam, dopytuję.
Tak, ponieważ nie prowadzimy wszystkich spraw elektronicznie. Dlatego potrzebujemy takiej opcji.
Należy sprawdzić zapis w instrukcji kancelaryjnej …
np. u nas na takim wydruku powinno sie przybić pieczęć z datą wpływu a w jej obrębie napisać odręcznie nr RPW + imienna pieczątka wraz datą wykonania. Co do zasady przyjęło sie, że naklejki z RPW sa przeznaczone dla wpływu papierowego ale jest możliwość ich wydruku np z poziomu kancelaria/metadane w wersji A